Test av: En månads motion + stretching

Jag har flera gånger läst att motion ska vara bra mot mensvärk. Däremot har jag alltid tolkat det som att man ska röra på sig när man väl har fått ont. Något som har varit omöjligt för mig! 
 
För några år sedan när jag tränade dans regelbundet hade jag lika mycket mensvärk som nu. Dock var jag dålig på att stretcha efteråt. Nu har jag i alla fall i en månad dansat cirka 20 minuter och tränat yoga 20 minuter 4 gånger i veckan.
Om blodcirkulationen ökar i kroppen så drivs mjölksyran bort, vilket är något som kan sätta sig i spända muskler och slaggprodukter försvinner på ett naturligt sätt.


+
Förkrampen försvann (ingen småkramp dagen innan)
Man får bra kondition på köpet

-
Lika ont under mensen som tidigareStarkare muskler och bättre kondition men det var mensvärken jag ville minska
BETYG: 1 stjärna av 5 möjliga

Kommande produkttester + Sponsring

Jag kommer att testa cirka 10-20 produkter, behandlingar och huskurer mot mensvärk.
Bland dessa är Dong Quai, Homeopati, Akupunktur, Vetekudde, Varm vattenflaska, Omega-3 tabletter, B-vitamin m.m

Har ni några erfarenheter av de produkter, behandlingar eller huskurer som jag har recenserat? Skriv då en kommentar!

Eller vill ni sponsra med en produkt eller behandling? Kontakta i såfall mig!

Test av: Fakirmattan

Kan FakirSpikmatta med sina 6000 piggar hjälpa mot mensvärk? Mensvark.blogg.se har testat!

Så kom mattan som ett brev på posten, eller hur man säger...En blågrön matta med 6000 piggar av plast ser inte alls ut som den spikmatta man kanske har en bild av. En träplanka med spikar på 20 cm. Istället ser den mindre farlig ut tack och lov! Testet skedde när jag hade min mensvärkstopp. Jag hade ont i såval mage som rygg och ben. Jag la mig på spikmattan och det sticks, jag lovar, det sticks!! Först kunde jag inte lägga hela tyngden, men efterhand gick det bättre. Dock var det ansträngande för mna redan värkande lår att ligga och hålla emot då jag aldrig la hela tyngden på spikmattan. Det onda övergick i en varm känsla och jag kunde inte urskilja taggarna från varandra. Efter att ha legat där minut märkte jag att jag hade markant mindre ont i ländryggen. Efter cirka 10 minuter på spikmattan började även mensvärken i magen/livmodern att minska. Jag hade ju fortfarande ont, men smärtan blev mer outhärdlig.  Allt som allt låg jag 30 minuter, för sen behövde jag gå och kissa. En liten varningens finger när du reser dig från spikmattan. Taggarna fastnar på något sätt i ryggen så det gäller att ta det långsamt.


+
Mensvärken i ryggen försvann nästan helt
Mensvärken i magen minskade
Man kan ligga ner och tänka på annat under tiden.

-
Man måste ligga ner för att få effekt (man kan inte gå och shoppa och ligga på Fakir Spikmatta samtidigt)

Relativt dyr (599:-)


Effekten på mage och ländrygg väger upp det höga priset
BETYG: 4 stjärnor av 5 möjliga

Produktguide #2: Fakir Spikmatta

Produktguide #2: Fakir Spikmatta
När man har mensvärk har man en så kallat nociceptiv smärta. Denna smärta uppstår när kroppens känselorgan och vävnader påverkas och reagerar med en känsla av smärta.

Hur hjälper Fakir Spikmatta mot mensvärk?

Smärta kan försvinna då annan typ av smärta tillförs, vilket är vetenskapligt bevisat. Nervfibrerna fungerar nämligen så. Fakirmattans 6000 piggar stimulerar känselkropparna. Dessa impulser skickas sedan vidare genom ryggmärgen och in i hjärnan. Därefter frisätts "lyckohormoner" såsom endorfiner och oxocytin. Genomströmmningen av blod ökar till området och syreupptagningen i musklerna (livmodern t.ex) ökar.


Var får jag tag på Fakir Spikmatta?

Fakir Spikmatta finns att köpa i hälsokostaffärer, hos återförsäljare t.ex massörer m.m och kostar 599:- hos alla återförsäljare .
Och på internet: http://www.fakir.nu


Produktguide #1: Omega-3 tabletter

Produktguide #1: Omega-3 tabletter
Vad som sker rent fysiologiskt när man får mensvärk är att prostaglandiner stimulerar livmodern att dra ihop sig. Värken man får är en slags träningsvärk när livmodermuskulaturen får syrebrist.

Hur hjälper Omega-3 tabletter mot mensvärk?

Enligt förskning är det omega-6 som skapar inflammatoriska prostaglandiner, medan omega-3 är anti-inflammatorisk. Om anti-inflammatoriska prostaglandiner ökar i kroppen betyder det alltså mindre sammandragningar i livmodern och mindre mensvärk.

Var får jag tag på Omega-3?

Omega-3 finns att köpa i hälsokostaffärer och kostar mellan 100-300:- beroende på märke och innehåll.Produkt på bild: Bio-Marin Fiskolja, 279:- hos bodystore.seSveriges bästa blogg om mensvärk

Det är precis vad denna sida har som mål att bli. Mensvark.blogg.se kommer att bli DIN ultimata guide till ett liv med mindre mensvärk och mer frihet.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0