Kan stress och dålig kost bidra till mensvärk?

Jag har läst en del om ph-värdet i blodet samt allt det kan ställa till med. Så frågan är om stress kan bidra till mensvärk?

I kroppen har vi olika surhetsgrader som mäts på en ph-skala. I magsäcken t.ex är det väldigt surt för att maten ska kunna brytas ned (runt 1,7), medan blodets ph-värde ligger 7,38-7,42. Om blodet blir för surt ger detta upphov till en hel del sjukdomar. Därför är ph-balansen i blodet väldigt känslig!
Om ph-balansen i kroppen är rubbad påverkas hela kroppen av detta, men nu kommer jag endast att förklara hur mensvärken kan ha uppkommit pga försuring i kroppen som det kallas.
När man blir rädd eller stressad (notera att stress kan vara allt från prestationsångest, till ilska du inte får lov att uttrycka, till att skynda till bussen, till att jaga kärlek och omtanke, en skada som kroppen måste läka t.ex sår, inflammation, benbrott etc) så utsöndras adrenalin från binjurarna, vilket sänker ph-värdet i kroppen = inte bra!
Dagens mat är dessutom väldigt försurande. Tänk bara på all vetemjöl, socker, kaffe, alkohol etc som vi får i oss!! Dessa produkter har ett ph-värde som är alldeles för lågt för att vi ska fungera optimalt.
Nu till min slutsats:
Anta att du är lätt försurad, vilket de flesta är med dagens kost. Ovanpå det är du dessutom stressad, på olika plan. När du ska ha mens är detta ytterligare en sorts stress på kroppen = ännu mer försuring pga adrenalinet. Dessutom kanske du blir sötsugen (jag är en av chokladkrängarna under kramptiden!!) = sänker ph-värdet ännu mer! Ovanpå det så blir du sur, ledsen, upprörd för att du ska ha så j*vla ont = ytterligare försuring!
Att NSAID-läkemedel fungerar (om de tas i tid och på en stor del av de krampupsatta i större eller mindre omfattning) beror förmodligen på att det finns en inflammation sedan tidigare i livmodern eller så skapas det en inflammation när mensen ska starta, då det är en energikrävande process att stöta ut blod och slemhinnor. NSAID-läkemedel såsom Pronaxen och Ibumetin förhindrar prostaglandiner från att bildas och därmed förhindras en inflammation i livmoder och smärtan som kommer på köpet-
Hur kan detta hjälpa dig?
Prova att köpa ett basbildande kosttillskott så som Dolomitkalk. Detta innehåller de basbildande mineralerna Kalcium och Magnesium. Det kostar runt 60 kronor och varar i mer än en månad. Värt ett försök? ABSOLUT!
Jag hade kunnat skriva ännu mer detaljerat om det ämne, men då det kan bli för mycket på en gång rekommenderar jag att du själv googlar lite på ämnet. Lämpliga sökord: ph-värde, blod, försuring, inflammation
Källa: http://helutveckling.dinstudio.se/empty_18.html

Kommentarer
Postat av: Anonym

testa mjölk! det innehåller kalcium och är kramplösande. Dessutom bra mkt billigare än tillskott. Kan låta fånigt men för mig funkar det. Speciellt om man värmer den lite. tack för en bra blogg!

2010-12-04 @ 12:04:26
Postat av: Anonym

testa mjölk! det innehåller kalcium och är kramplösande. dessutom billigare än tillskott.kan låta fånigt men för mig hjälper det! speciellt om man värmer den lite. Tack för en bra blogg!

2010-12-04 @ 12:11:21
Postat av: Lanja

Ska lätt testa.. Min rygg håller på att gå av nu :'(

2011-08-01 @ 09:39:17
URL: http://lanjas.blogg.se/
Postat av: Anonym

Bikarbonat neutraliserar phvärdert plus att det förebygger bröstcancer som också orsakas av försurning. Ta en tesked bikarbonat till ett glas vatten undvik att ta det i samband med måltid.

2012-09-04 @ 07:17:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0